Adatkezelési tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Webáruházunk Adatkezelési Tájékoztató dokumentuma a Megbízható Boltok Közösségének
webáruház ÁSZF kezelő rendszerével készült.
Amennyiben jelen Adatkezelési Tájékoztatóval, a webáruház használatával, a termékekkel, a
vásárlás menetével, vagy a szállítás menetével kapcsolatban kérdése van, abban az esetben
vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbiakban megadott elérhetőségek egyikén.
A webáruház elérhetőségei:
Levelezési cím: 2243. Kóka, Felsővásár tér 100.
Telefonszám: +36305680201
A cég elektronikus elérhetősége: hello@sticki.hu
A webáruház domain címe: https://sticki.hu
Adatkezelési tájékoztató
Gyurkó Zoltán Attila e.v. (a továbbiakban: Eladó, Adatkezelő), mint Adatkezelő kijelenti, hogy az
általa üzemeltetett webáruház működésével kapcsolatos adatkezelése a jelenleg hatályos
jogszabályban előírtaknak megfelel. A felhasználók adatainak kezelésekor az alábbi hatályos
jogszabályok figyelembevételével és betartásával járunk el.
Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII.
törvény;
Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;
Az 2001.évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező törvény;
Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;
Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. CXII törvény
Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat célja, hogy a https://sticki.hu webáruházból rendelt termék
megrendelése során megadott és a weboldal üzemeltetői – Gyurkó Zoltán Attila e.v.
(Adatkezelő) – számára hozzáférhetővé vált személyes adatok és egyéb adatok kezelésére
vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza.
Jelen Nyilatkozat hatálya kizárólag az oldal használatához szükséges, az Adatkezelő
rendelkezésére bocsátott adatokra terjed ki, rendelkezései nem vonatkoznak arra az esetre, ha
valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait, vagy azok egy részét az
oldalon, vagy az oldal közvetítésével.
A https://sticki.hu webáruház által forgalmazott termékek megrendelése esetén olyan adatokat is
megadhatnak, amelyek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról
szóló 1992. évi LXIII. törvény alapján személyes adatnak minősülnek, így azok kezelésére ezen
jogszabály rendelkezései az irányadók.
Személyes adatnak minősül bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes
személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az
érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e
minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető
azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül, vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy, vagy több
fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális, vagy szociális azonosságára jellemző tényező
alapján azonosítani lehet.
A felhasználói megrendelés során megadott adatok közül kizárólag a név és az e-mail cím
tekinthető bizonyos feltételek fennállása esetén (pl. a név és e-mail cím valós) személyes
adatnak.
Adatkezelő adatai:
Adatkezelő megnevezése: Gyurkó Zoltán Attila
Levelezési cím: 2243. Kóka, Felsővásár tér 100.
Telefonszám: +36305680201
E-mail cím: hello@sticki.hu
Honlap: https://sticki.hu
Fogalmak
személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel
(a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre
vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e
minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető
azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több,
fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező
alapján azonosítani lehet;
hozzájárulás: az érintett kívánságának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő
tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes
adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező
szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre
(beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa
megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a
műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása,
megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy
összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további
felhasználásának megakadályozása. Adatkezelésnek számít a fénykép-, hang- vagy képfelvétel
készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy
tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése is;
adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;
nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik;
adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem
lehetséges;
adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése,
függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az
alkalmazás helyétől;
harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem
rendelkező szervezet, amely vagy aki nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az
adatfeldolgozóval;
Az adatkezelés jogalapja
Felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata közben megadott személyes
adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése és a 2001. évi CVIII. törvény
13/A. § (3) bekezdése.
Az adatkezelés célja
Az Adatkezelés célja kizárólag a felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott
esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, a megrendelt termék kiszállítása.
Hozzájárulás az adatkezeléshez
A felhasználó a megrendelés elküldésekor hozzájárul, hogy az Adatkezelő – Gyurkó Zoltán Attila
e.v. – a megrendeléshez kötelezően megadott adatait kezelje.
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

  1. § (1) bekezdése alapján, az érintettet tájékoztatni kell a webáruház kapcsolatos minden
    tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az
    adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.
    A kezelt adatok köre:
    Név: Kapcsolatfelvétel, számla kiállítás, rendelés egyeztetés
    Cím: Kapcsolatfelvétel, számla kiállítás, szállítás lebonyolítása
    E-mail cím: Kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, hírlevél küldés, szállítási értesítés
    Telefonszám: Kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, szállítás értesítés
    Vásárlás/regisztráció időpontja: Technikai művelet
    A rendeléssel kapcsolatos adatkezelési információk
    A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere:
    Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az
    információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.)
    A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés jogalapja:
    Az adatkezelés jogalapja a felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata
    közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése
    és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
    A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés célja:
    Az Adatkezelés célja kizárólag a felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott
    esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, a megrendelt termék kiszállítása.
    A kezelt adatok köre: név, cím, e-mail cím, telefonszám.
    A rendeléssel kapcsolatos adatkezelés időtartama:
    Az Adatkezelő az adatokat az érintett adattörlésével kapcsolatos kéréséig de legalább a
    kiszállítás visszaigazolásig kezeli.
    A számlázással kapcsolatos adatkezelési információk
    A számlázással kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere:
    A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.) rendelkezése jelenti és az adatkezelés
    jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló
  2. évi CXII. törvény (Infotv.)
    A számlázással kapcsolatos adatkezelés jogalapja:
    Az adatkezelés jogalapja a felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata
    közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése
    és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
    A számlázással kapcsolatos adatkezelés célja:
    A Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten
    alátámasztó számviteli bizonylatok megőrzésének kötelezettségének betartása.
    Kezelt adatok köre: név, cím, e-mail cím és telefonszám
    Szolgáltató a vásárló adatait csak a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi
    bizonyítása érdekében tárolja a szerződés fennállásának ideje alatt.
    A számlázással kapcsolatos adatkezelés időtartama:
    Az Adatkezelő az érintett adatit a 2000. évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles
    megőrizni.
    A szállítással kapcsolatos adatkezelési információk
    A szállítással kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere:
    Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az
    információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.)
    A szállítással kapcsolatos adatkezelés jogalapja:
    Az adatkezelés jogalapja a felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata
    közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése
    és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
    A szállítással kapcsolatos adatkezelés célja:
    A megrendelt áru kézbesítése, illetve értesítés a kézbesítés idejéről.
    Kezelt adatok köre: név, cím, e-mail cím, telefonszám
    A szállítással kapcsolatos adatkezelés időtartama: Az Adatkezelő az adatokat az érintett
    adattörlésével kapcsolatos kéréséig de legalább a kiszállítás visszaigazolásig kezeli.
    Hírlevél küldésével és személyre szabott reklámokkal kapcsolatos adatkezelési
    információk
    Webáruházunk csak abban az esetben küld hírlevelet, ha arra az adott felhasználó feliratkozott. A
    hírlevélről való leiratkozást a minden hírlevelünkben megtalálható “Unsubscribe” gombbal tudja
    megtenni. Leiratkozás esetén a felhasználó email címét töröljük a rendszereinkből.
    Regisztrációval kapcsolatos adatkezelési információk
    A regisztrációval kapcsolatos adatkezelés jogszabályi háttere:
    Az adatkezelés jogszabályi hátterét az információs önrendelkezési jogról és az
    információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.)
    A regisztrációval kapcsolatos adatkezelés jogalapja:
    Az adatkezelés jogalapja a felhasználó önkéntes hozzájárulása, hogy a webáruház használata
    közben megadott személyes adatai felhasználásra kerüljenek, illetve az Infotv. 5. § (1) bekezdése
    és a 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.
    A regisztrációval kapcsolatos adatkezelés célja:
    Az Adatkezelés célja kizárólag a felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott
    esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, új és akciós termékek ismertetése.
    Sütik kezelés
    A weboldal használat során az Üzemeltető kisméretű, a felhasználóval közvetlenül kapcsolatba
    nem hozható adatokat is tartalmazó adatfájlokat (sütiket) telepít a felhasználó számítógépére
    adatfeljegyzés, a felhasználó azonosítása, a felhasználó további látogatásainak megkönnyítése
    céljából. Az adatfájlok használata során a Adatkezelőhöz került adatokat az Adatkezelő nem
    kapcsolja az adott Felhasználó azonosító adataihoz. A webáruház használata során a Adatkezelő
    a Érintettel kapcsolatban az alábbi adatokat rögzíti és kezeli:
    az Felhasználó által használt IP cím;
    a böngésző típusa;
    a böngészésre használt eszköz operációs rendszerének jellemzői;
    a látogatás időpontja;
    a meglátogatott oldalak;
    Süti kezelés jogszabályi háttér:
    A süti kezeléssel kapcsolatos adatkezelést az információs önrendelkezési jogról és az
    információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) valamint az információs
    társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény
    információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló rész tartalmazza.
    Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján a Felhasználó
    hozzájárulása.
    Süti beállítás:
    A legtöbb böngésző esetében a Érintettnek lehetősége van a sütik beállítására. A böngésző
    alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak,
    hogy megakadályozza az automatikus elfogadást és minden alkalommal felajánlja a választás
    lehetőségét, hogy szeretne vagy nem sütiket engedélyezni.
    A sütik alkalmazásának célja:
    A webáruház használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a sütik
    korlátozása, törlése során előfordulhat, hogy a Felhasználó a webáruház bizonyos funkciót nem
    vagy csak korlátozott módon tudja majd használni.
    A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat:
    Google Chrome
    Firefox
    Internet Explorer 11
    Internet Explorer 10
    Safari
    A honlap által használt sütik főbb jellemzői:
    A “maradandó sütik”: (persistent cookie) a webáruház elhagyását követően is tárolódnak a
    számítógépen, notebookon vagy mobileszközön. Ezen sütik segítségével a weboldal felismeri az
    Felhasználó, mint visszatérő látogatót. Személyi azonosításra nem alkalmas
    A “munkamenet sütik”: (session cookie) a számítógép, notebook vagy mobileszköz csak
    ideiglenesen tárolja, mindaddig, amíg a Felhasználó el nem hagyja a weboldalt. Ezek a sütik az
    webáruházban végzett műveletek jegyzik meg egy látogatás során. Ezen sütik munkament
    végeztével illetve a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek a számítógépről, notebookról
    vagy mobileszközről.
    Google Analytics A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak
    és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A
    szolgáltatás sütiket használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal
    használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a
    Google számára. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google
    Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési sütivel együtt – felhasználható arra is,
    hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-szolgáltatásokban (például a Google
    Keresésben) és szerte az interneten, valamint hogy mérjük az általunk megjelenített
    hirdetésekhez kapcsolódó interakciókat.
    Google Adwords Süti: A Google Adwords sütiket használják fel arra is, hogy a hirdetéseket a
    felhasználók számára vonzóbbá, a megjelenítők és hirdetők számára pedig értékesebbé tegyék. A
    sütik néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a
    releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések
    tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése. A
    Google sütik – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a
    Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen sütiket például arra használjál,
    hogy megjegyezzék az Felhasználó legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a
    keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett
    látogatásait. Ez segítségünkre van abban, hogy testre szabott hirdetéseket jelenítsünk meg
    Önnek a Google-on.
    Amennyiben a felhasználó nem fogadja el a sütik használatát, akkor bizonyos funkciók nem
    lesznek elérhetőek a számára. A sütik törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:
    Internet Explorer
    Firefox
    Chrome
    Az Üzemeltetőnek nem szükséges a felhasználó hozzájárulása az alábbi sütik használat során:
    A jelszóval védett munkamenethez használt süti;
    A bevásárlókosárhoz használt süti;
    Biztonsági süti;
    A felhasználó a böngészőjében beállíthatja, hogy értesítést kapjon arról, ha az Üzemeltető sütiket
    kíván elhelyezni a számítógépén, illetve a sütik küldését bármikor megtilthatja.
    Felhívjuk a felhasználók figyelmét, hogy a sütik el nem fogadásával bizonyos oldalak vagy
    funkciók nem működnek megfelelően, valamint lehetséges, hogy a felhasználó nem kap
    jogosultságot bizonyos adatokhoz való hozzáféréshez.
    A felhasználónak lehetőségük van a sütiket törölni az Eszközök/Beállítások menüben. általában
    az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
    A weboldalon használt sütik önmagukban nem alkalmasak a Felhasználó személyének
    beazonosítására.
    Közösségi média: A Adatkezelő a webáruház termékeinek megismertetése, népszerűsítése
    céljából a közösségi média oldalakat tart fenn (Facebook/Instragam/TikTok stb.). Amennyiben a
    Felhasználó valamilyen közösségi oldalon keresztül „lájkolta” vagy kapcsolatba lépett a
    webáruházunkkal úgy azon Felhasználok alábbi személyes adatait kezelheti: regisztrált név,
    felhasználó nyilvános profil képe. A Felhasználókra az adott közösségi média adatvédelmi
    feltételei irányadóak. Jogellenes, sértő tartalom publikálása esetén Adatkezelő a Felhasználót
    előzetes értesítése nélkül kizárhatja.. Az adatkezelés jogalapja a Felhasználó önkéntes
    hozzájárulása a személyes adati kezeléséhez a közösségi oldalakon.
    Adatfeldolgozók adatai és adatkezelési tevékenységük
    SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSÁT VÉGZŐ ADATFELDOGOZÓ NEVE: Gyurkó Zoltán Attila –
    SZÉKHELYE: 2243. Kóka, Felsővásár tér 100. – ADÓSZÁMA: 69295694-1-33 – E-MAIL CÍME:
    hello@sticki.hu – TELEFONSZÁMA: +36305680201 ; ADATFELDOLGOZÁS HELYE:
    https://www.sticki.hu Az adatfeldolgozó az adatkezelővel írásbeli szerződésben meghatározott
    feladatokat lát el, személyes adatok megismerésére nem jogosult.
    SZÁMLÁZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATFELDOLGOZÓ NEVE: Billingo Technologies Zrt – ADÓSZÁMA:
    27926309-2-41 – E-MAIL CÍME: hello@billingo.hu – TELEFONSZÁMA: +36-1/500-9491 –
    ADATFELDOLGOZÁS HELYE: https://www.billingo.hu Az adatfeldolgozó az adatkezelővel írásbeli
    szerződésben meghatározott módon közreműködik a számla kiállításában. A számla kiállításához
    szükséges személyes adatokat vevő neve, címe, az adatfeldolgozó az Érintett adatit a 2000. évi
    C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni. – SZÉKHELYE: 1133 Budapest, Árbóc
    utca 6. III. emelet
    SZÁMLA TÁROLÁSÁVAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATFELDOGOZÓ NEVE: Billingo Technologies Zrt –
    SZÉKHELYE: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. III. emelet – ADÓSZÁMA: 27926309-2-41 –
    TELEFONSZÁMA: +36-1/500-9491 – E-MAIL CÍME: hello@billingo.hu – ADATFELDOLGOZÁS HELYE:
    https://www.billingo.hu Az adatfeldolgozó az adatkezelővel írásbeli szerződésben meghatározott
    módon közreműködik a számla tárolásában. Az adatfeldolgozó az Érintett adatit a 2000. évi C.
    törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni.
    Adatbiztonság
    Az Adatkezelő törekszik minden tőle elvárható intézkedést megtenni annak érdekében, hogy az
    általa használt számítástechnikai rendszerek biztonságát megvalósítsa, különös tekintettel az
    oldalon tárolt adatokhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozására.
    A személy adatok biztonsága érdekében az alábbi lépéseket tettük:
    • a személyes adatok álnevesítését és titkosítását; • a személyes adatok kezelésére használt
    rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását; • fizikai vagy
    műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való
    hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani; • az
    adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések
    hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást;
    • SSL tanúsítvány;
    A felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogai
    A Felhasználó tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes
    adatainak helyesbítését, törlését és zárolását. A Felhasználó a személyes adatainak törlését, vagy
    módosítását, illetve adatkezeléssel kapcsolatos információkat az alábbi módon kérheti:
    E-mail cím: hello@sticki.hu
    Levelezési cím: 2243. Kóka, Felsővásár tér 100.
    A Felhasználó kérésére az Adatkezelő köteles tájékoztatást adni az általa kezelt adatairól, az
    adatkezelés jogalapjáról, céljáról, időtartamáról. Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától
    számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, megadni a
    tájékoztatást. A felhasználó bármikor kérheti adatai helyesbítését, módosítását illetve törlését. Az
    adatkezelő köteles a felhasználó által kért saját adatival kapcsolatos helyesbítését, módosítását
    illetve törlését 25 napon belül elvégezni. Amennyiben az adatkezelő a kérelem kézhezvételét
    követő 25 napon belül írásban vagy az Érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a
    helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A
    helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az
    Érintett a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.
    A természetes személy számára a tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen
    hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell megadni.
    Az információkat írásban vagy más módon – ideértve adott esetben az elektronikus utat is – kell
    megadni. Az Érintett kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy más módon igazolták
    az Érintett személyazonosságát.
    Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől
    számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintett a kérelem nyomán hozott intézkedésekről.
    Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő
    további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a
    késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül
    tájékoztatja az Érintett. Ha az Érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást
    lehetőség szerint elektronikus úton kell megadni, kivéve, ha az Érintett azt másként kéri.
    Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az Érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de
    legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az Érintett az
    intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az Érintett panaszt nyújthat be valamely
    felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.
    Szolgáltató tiszteletben tartja és megóvja a személyes adatokat. A Szerződő adatainak
    felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Szolgáltató
    a vásárló adatait csak a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása
    érdekében tárolja a szerződés fennállásának ideje alatt. A Szolgáltató a Szerződő adatit a 2000.
    évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni.
    Szolgáltató minden tőle elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonságos megőrzéséért, de
    nem vállal felelősséget természeti csapás, bűncselekmény vagy egyéb, elháríthatatlan okból
    bekövetkező adatvesztésért, megrongálódásért vagy illetéktelen személyek általi hozzáférésért.
    Átlátható előzetes tájékoztatáshoz való jog
    A természetes személyek jogosultak a személyes adatik kezeléséről tömör, átlátható és könnyen
    hozzáférhető formában, világosan és közérthetően tájékoztatást kapni.
    A helyesbítéshez való jog
    Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse
    a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.
    A törléshez való jog
    Az Érintett bármikor jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül
    törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, ha:
    a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték
    az Érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek
    nincs más jogalapja
    az Érintett tiltakozik az adatainak kezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az
    adatkezelésre
    a személyes adatokat jogellenesen kezelték.
    Amennyiben az adatkezelő hozzáférést engedett harmadik személyeknek a törölni kért
    adatokhoz, akkor tájékoztatnia kell mindazokat, akik számára nyilvánosságra hozta az Érintett
    adatot, hogy minden hivatkozást, illetve náluk tárolt személyes adatot töröljenek.
    Az adatkezelés korlátozásához való jog
    Az Érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak
    valamelyike teljesül:
    az Érintett vitatja a személyes adatok pontosságát;
    az adatkezelés jogellenes, és az Érintett ellenzi az adatok törlését és ehelyett kéri azok
    felhasználásának korlátozását;
    az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra, de az Érintett igényli azokat jogi
    igények érvényesítéséhez.
    Az adathordozhatósághoz való jog
    Az Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott
    személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja,
    továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül,
    hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére
    bocsátotta, ha az adatkezelés hozzájáruláson, vagy szerződésen alapul és az adatkezelés
    automatizált módon történik.
    Automatizált adatkezelés
    Az Érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen –
    ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely őt jelentős mértékben érintené.
    Tiltakozáshoz való jog
    Az Érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon
    személyes adatainak a 6. cikk 1 bekezdésének e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen, ideértve
    az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotással is. Ebben az esetben az adatkezelő a
    személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivétel ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az
    adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, melyek elsőbbséget élveznek az
    Érintett érdekével, jogaival, szabadságával szemben. Adatkezelő a tiltakozást a kérelem
    benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt köteles megvizsgálni
    és megalapozottsága kérdésében döntést hoz, valamint a döntéséről a kérelmezőt írásban
    tájékoztatja.
    Ha az Adatkezelő a felhasználó helyesbítéssel, zárolással vagy törléssel kapcsolatos kérelmét
    nem teljesíti úgy a kérelem kézhezvételétől számított 25 napon belül írásban közli a helyesbítés,
    zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának tényét és jogi indokait. A helyesbítés, törlés
    vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő köteles tájékoztatni az Érintett a
    bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.
    Panaszügyintézés lehetőségeinek ismertetése
    Amennyiben az Érintett szerint az Adatkezelő nem tartotta be a adatival kapcsolatban az
    adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezéseket, vagy nem teljesített az Érintett
    adatkezeléssel kapcsolatos kérelmét, úgy a Felhasználó Nemzeti Adatvédelmi és
    Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezhet az alábbi elérhetőséget
    egyikén:
    levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.,
    e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
    Amennyiben az Érintett a Adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak
    közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár el.
    Személyes adatok tárolását végző harmadik fél
    Az adatfeldolgozó megnevezése: Fiberhost Kft.
    Az adatfeldolgozó székhelye: 4225. Debrecen, Északi sor 126.
    Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36205305481
    Az adatfeldolgozó e-mail cím: info@fiberhost.hu
    Adattovábbítás
    Név: OTP Bank Nyrt.
    Bank székhelye: 1051 Budapest, Nádor utca 16.
    Telefon: +36 1 366 6666
    Bank webcíme: https://www.otpbank.hu
    Adatkezelési tájékoztató https://www.otpbank.hu/portal/hu/adatvedelem
    Felhasználó az adatkezelő tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi
    elérhetőségeken tudja bejelenteni:
    Levelezési cím: Levelezési cím: 2243. Kóka, Felsővásár tér 100.
    Telefonszám: Telefonszám: +36305680201
    Email cím: hello@sticki.hu
    Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
    1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
    Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
    Telefon: +36 -1-391-1400
    Fax: +36-1-391-1410
    E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
    Hatályba lépés dátuma: 2021.02.20.